Headergrafik

Fast ejendom i Tyskland

Mange danskere er interesseret i fast ejendom i Tyskland. Det tyske ejendomsmarked er i øjeblikket karakteriseret ved lave renter og store prisstigninger for boliger i storbyerne. Investor bør være klar over, at reglerne omkring erhvervelse af fast ejendom i Tyskland afviger markant fra det danske og andre landes markeder.

Hos Dantax er vi klædt på til at løse de mange udfordringer og opgaver, som du som investor kan støde på, hvad enten du skal købe eller sælge fast ejendom i Tyskland. Vi sætter os grundigt ind i dine behov og kan tilbyde dig den bedste rådgivning med den gode handel som mål.

Vores særlige indsigt i de danske og de tyske forhold på området gør, at du trygt kan overlade dit projekt til os. Vi formidler gerne kontakten mellem dig som kunde og den tyske bank og tilbyder rådgivning om alt fra skat, moms og afgifter i forbindelse med køb og salg af fast ejendom i Tyskland.

I forbindelse med overdragelse af fast ejendom findes der en særlig skat - Grunderwerbsteuer. Den udmåles i overdragelsesprisen, er forskellig i de tyske delstater og ligger mellem 3,5 pct. til 6,5 pct. Da der ikke findes en lignende skat i Danmark, er vi i vores rådgivning ekstra opmærksom på dette forhold.

Dantax tilbyder hjælp:

  • Bogføringen, årsregnskaber og selvangivelser for både virksomheder og investorer.
  • Skatterådgivning ved køb og salg af fast ejendomme, virksomheder eller andele.
  • Hjælp ved skatterevisioner eller klager overfor skattemyndighederne.
  • Finansiering og forhandling med tyske banker.
  • Rådgivning om Grunderwerbsteuer (RETT).

Kontakt

Kontakt