Headergrafik
01.12.2016

Dobbeltbeskatning Danmark-Tyskland

Dobbeltbeskatning Danmark-Tyskland. Der er tale om treaty override, når en national lov tilsidesætter en international aftale. Treaty override bruges for hurtigt at kunne ændre beskatningen. Derved undgår den ene stat at skulle gennem lange forhandlinger med den anden stat, der ofte kan føre komplikationer med sig.

Tyskland gør det også og den øverste tyske forfatningsdomstol har udtalt, at det ikke er ulovligt. Mange danske koncerner har tyske datterselskaber, der således er ejet at et dansk holdingselskab (uden egen drift). Ved udlodning af udbytte fra det tyske datterselskab til det danske holdingselskab må Tyskland iflg. dobbeltbeskatningsoverenskomsten foretage beskatning.

En national tysk skatteregel giver Tyskland dog lov til at trække 15 % udbytteskat + solidaritetstillæg dermed 15,83 % af udbyttebeløbet. Denne skat kan i reglen ikke modregnes i Danmark og den virker dermed som (ikke forudset) udgift.

Løsning: flyt andele i det tyske selskab til et aktivt dansk selskab (driftsselskab) eller omdan det tyske selskab til et personselskab som K/S eller I/S.

Kontakt

Kontakt