Moms i Tyskland

En dansk virksomhed, der etablerer eller udvider sit salg i Tyskland, får nye muligheder på momssiden – men også nye udfordringer. F.eks. spiller EU’s regler om fjernsalg, onlinehandel og e-commerce en større rolle.

For mange af vores kunder har brugtmoms også en vigtig betydning. Dantax har været med siden 1986 og følger udviklingen i momsen. En lille ændring på den ene side af grænsen kan have stor betydning for omsætningen på den anden.

De nye EU-momsregler om one-stop-shop gør momsregistrering og momsindberetning nemmere. Men rådgivning om momsforhold får endnu større betydning – f.eks.: Kan jeg stadig blive momsregistreret i Tyskland? – Giver det fordele at have et momslager? – Hvilket land har momstilsvaret? – Hvilken momssats er rigtig?

Momssatserne i Tyskland er generelt 19 %, men 7% for fødevarer, bøger og blade. Momsforhold kan være svære nok at holde styr på og være opdateret med. Og når det drejer sig om grænseoverskridende dansk-tyske momsforhold kan det blive endnu mere kompliceret. De danske og de tyske momsregler er nemlig ikke ens – tværtimod kan der være afgørende forskelle.

Vigtigt for mange er nok selve registreringen og indberetningen af moms i Tyskland, men hos Dantax kan vi langt mere end det.

Dantax hjælper med:

  • Momsregistrering
  • Momsindberetning i Tyskland
  • Årlig momsangivelse
  • Refusionsopgørelse
  • Momspligt i forbindelse med firmabil

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om de mange forhold, du skal være opmærksom på i Tyskland.
Vi udsender regelmæssigt digitale nyhedsbreve til alle, der gerne vil være på forkant med udviklingen.

Tilmeld

Kontakt mig!