Etablering i Tyskland

De seneste år er det blevet gradvist nemmere at etablere et selskab i Tyskland, da mange hindringer i tysk lovgivning trin for trin er fjernet. Med Dantax er det endnu nemmere for dig – ikke mindst når det handler om at vælge den helt rette selskabsform. Som specialister inden for netop etablering kender vores rådgivere således alle teknikaliteter, fordele og ulemper ved de forskellige selskabsformer til mindste detalje.

Uanset hvilken branche din virksomhed hører til, så kan Dantax rådgive dig om etablering og sikre dig den smidigste og mest gnidningsfrie opstart i Tyskland. Samtidig er vi med helt i front i den digitalisering, der lige nu tager fart i hele Tyskland. 

Eksempel på et GmbH: marketing- eller salgsselskab

Lidt om organisationen – overordnet set er der to funktioner for et GmbH-datterselskab. Juridisk set er de ens og behandles på samme måde med henblik på skat og udbytte. En mulighed kan være et marketingselskab, der varetager det danske moderselskabs interesser – bl.a. på messer. Det repræsenterer den danske virksomhed i Tyskland som GmbH, men driver ikke selv salg. Det har evt. tysk salgspersonale ansat, der repræsenterer det danske moderselskab – fx via salgsarbejde, marketing eller ved opsøgende aktiviteter. En grund kan derudover være, at det af strategiske hensyn kan være positivt som dansk virksomhed at optræde som et tysk GmbH.

En anden mulighed er funktionen som et egentligt salgs-GmbH, der køber varen hos moderselskabet i Danmark (eller andre steder i verden), importerer den og sælger den igen på det tyske eller på andre markeder.

Forskel i skat

Som udgangspunkt beskattes de to GmbH-selskaber ens, men transfer pricing i forhold til moderselskabet er forskellig. Det rene marketing-GmbH har andre funktioner end et salgs-GmbH, og derfor er transfer pricing forholdene anderledes. Salgsselskabet kan have højere omkostninger, hvilket kan betyde binding af mere kapital, fordi det jo køber – og måske ejer – varerne, inden de sælges videre.

Det tyske GmbH kan endda overtage visse garantifunktioner for det udenlandske moderselskab. Det ses til tider, at tyske virksomheder KUN vil handle med et tysk GmbH, og her kan salgs-GmbH’et være en løsning.

Dette er blot eksempler – i praksis er der også andre muligheder og kombinationer af selskabsformer – fx et GmbH & Co. KG.

Sammen finder vi den rigtige løsning!

Skattekonsulent, internationale skatteforhold
+49 461 700 35 12
Lars Eriksen
Skattekonsulent, internationale skatteforhold
+49 461 700 35 12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om de mange forhold, du skal være opmærksom på i Tyskland.
Vi udsender regelmæssigt digitale nyhedsbreve til alle, der gerne vil være på forkant med udviklingen.

Tilmeld

Kontakt mig!