Servicenavigation:

Vores spidskompetencer

Handel i Tyskland

Mange danske virksomheder har interesse i at drive forretning i Tyskland. Uanset, om du ønsker at etablere et anpartsselskab, eller om du vil etablere et enkelt kontor eller lager for din virksomhed, er der mange faktorer at tage højde for. Det kan nemlig have store skattemæssige konsekvenser, hvis man som virksomhed kommer galt fra start.

Dantax har specialiseret sig i det tyske handelsmarked og kender til alle regler, typiske faldgruber og muligheder, når det kommer til at drive forretning på tysk grund. Vi hjælper med at finde den bedste løsning til dig og din virksomhed, så I trygt og sikkert kan opstarte en forretning uden, at der opstår problemer, som senere kan blive meget dyre.

Investering i vindmøller og solenergi

Dantax har særlig ekspertise inden for rådgivning om investering i vedvarende energi, herunder særligt vindmøller og solenergi. Vi har årelang erfaring i, hvad der er skattemæssigt vigtigt for danske selskaber i Tyskland. Vi samarbejder gerne med din danske revisor eller med din administrator.

Tyskland har længe været et gunstigt marked for investering i både vindmøller og solenergi. Det skyldes blandt andet, at den tyske regering garanterer en fast kWh-pris, som ligger langt over markedsprisen i 20 år, og at man samtidig som investor er garanteret en stor retssikkerhed, der er enkel at gennemskue. Derudover er man som lille eller mellemstor virksomhed sikret 20 % ekstra afskrivning.

Det kræver dog både viden og tryghed at investere i et marked, der er markant anderledes end det danske. Dantax er specialister i alle forhold, der vedrører investeringer i vedvarende energi, og vi hjælper vores kunder med at træde sikkert ind på markedet. Med os som din revisor i Tyskland kan du derfor trygt overlade alle spørgsmål om investering i vindmøller til os, lige fra spørgsmål om skatteplanlægning og tinglysning til aftaler med el-selskaber og vindvurderinger.

Køb og salg af ejendomme

Mange danskere har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at investere i fast ejendom i Tyskland. Det tyske ejendomsmarked er i øjeblikket karakteriseret ved meget lave priser og lave renter, hvilket gør det til et særligt attraktivt marked. Men som investor er det vigtigt på forhånd at være klar over, at reglerne omkring erhvervelse af fast ejendom i Tyskland afviger markant fra det danske og andre landes markeder.

Hos Dantax er vi klædt på til at løse de mange udfordringer og problemer, som du som investor kan støde på, hvad enten du skal købe eller sælge fast ejendom i Tyskland. Vi sætter os grundigt ind i dine behov og kan tilbyde dig den bedste rådgivning med den gode handel som mål.

Vores særlige indsigt i de danske og tyske forhold på området gør, at du trygt kan overlade dit projekt til os. Vi formidler kontakten mellem dig som kunde og den tyske bank og tilbyder rådgivning om alt fra skat, moms, afgifter og værdifastlæggelse i forbindelse med køb og salg af ejendomme.

Vi assisterer med:

  • Køb og salg af private ejendomme
  • Køb og salg af ejendomsselskaber
  • Etablering af finansiering
  • Kontakt til pengeinstitutter