Servicenavigation:

Etablering og registrering af virksomhed

Etablering af virksomhed

Flere og flere danske virksomheder har fået øjnene op for potentialet for gode investeringer i Tyskland, og mange virksomheder vælger derfor at etablere sig eller investere i det tyske marked. Det kan dog være svært at navigere på et fremmed marked, hvor alt fra skatte- og momsmæssige regler til sociale afgifter adskiller sig markant fra det, man kender i Danmark.

Dantax er specialiseret i at hjælpe danske virksomheder med at etablere datterselskaber, filialer og forretningsforbindelser i Tyskland. Uanset, om du har planer om at etablere en afdeling eller ønsker at flytte hele din forretning, står vi klar til at rådgive dig om alle de udfordringer og muligheder, som det tyske marked rummer.

Ønsker du at etablere din virksomhed i Tyskland, yder Dantax professionel rådgivning inden for:

Etablering af selskaber

Det er blevet væsentligt nemmere at etablere et selskab i Tyskland. Det skyldes, at en del hindringer i den tyske anpartsselskabslov blev fjernet i 2008, og således er det nu muligt at få færdigregistreret et selskab inden for blot en uge.

Dantax har gennem tiden hjulpet med at etablere hundredvis af selskaber i Tyskland. På baggrund af vores viden om lovgivningen og vedtægterne på området rådgiver vi kunder, der har et akut behov for at etablere et anpartsselskab her og nu.

Regnskaber i Tyskland

Med økonomiske aktiviteter i Tyskland er du forpligtet til at opstille tyske årsregnskaber eller skatteregnskaber. I Tyskland har små virksomheder ikke brug for revision, og både årsregnskaber og skatteregnskaber kan nu offentliggøres elektronisk. Vi hjælper med at udarbejde regnskaberne og bestræber os på at gøre tingene så nemt for dig som muligt. Uanset om du selv ønsker at bogføre, eller om du søger en tysk bogholder, finder vi den rigtige løsning til dig.

Løn og socialforsikring

Vil du ansætte nye medarbejdere i din tyske virksomhed, eller planlægger du selv til at arbejde i Tyskland? Vi fortæller dig, hvem der skal betale lønskat i Tyskland og hvordan skatten skal beregnes på din firmabil. I modsætning til Danmark finansieres den største del af det tsyke socialsystem gennem offentlige pligtforsikringer, f.eks. sygeforsikring ("Krankenversicherung", 15,5 %). Men ikke alle, der arbejder i Tyskland falder ind under dette system. Hvis man eksempelvis udstationerer en medarbejder til Tyskland falder ind under dette system. Hvis man eksempelvis udstationerer en medarbejder i Tyskland er der mulighed for at forblive under de danske regler. Dantax har stor erfaring på dette område. De er velkommen til at kontakte os og høre mere.